27.07.2010

Posted by Flyerboy | File under : , ,

Peste 200 de melci s-au intrecut la mijlocul acestei luni in cea mai asteptata competitie de gasteropode din lume – World Snail Racing Championships –, eveniment anual care are loc intr-un sat din regiunea Norfolk din Marea Britanie.

Melcii de gradina vitezomani s-au intrecut intr-o duminica pe un ministadion lung de... 33 de cm - competitorii pornind din centru spre margini pentru a castiga marele premiu: o tava de argint cu cea mai buna salata verde din lume.

Inedita competitie este o adevarata traditie a locului: de peste 40 de ani, gradinarii, fermierii si iubitorii de melci din Marea Britanie se strang in satul Congham din Norfolk pentru a descoperi care este cel mai vitezoman melc din Regatul Unit. La editia din acest an au participat nu mai putin de 5.000 de spectatori, iar melcul castigator a parcurs distanta in 3 minute si 41 de secunde. Marea surpriza este ca melcul Sidney, marele castigator, se afla pentru prima oara la o asemenea competitie, ocazie cu care l-a spulberat pe fostul campionul cu o diferenta de peste 20 de secunde.


6 comentarii:

  1. =)) asta e ultima cursa de viteza la care m'as fi gandit k poate exista

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti dai seama k daca se mai pun si pariuri pe asa cv ce sanse sunt sa pierzi?:))

    RăspundețiȘtergere

Curaj :