28.07.2010

Posted by Flyerboy | File under : , ,

Un nou studiu efectuat de experti din cadrul Universitatii din Newcastle, vine cu o serie de concluzii la care putini oameni s-ar fi asteptat. Se pare ca banalii porci sunt, de fapt, niste animale cu suflet foarte sensibil si mari amatoare de lux.
In cadrul unui experiment inspirat din celebrele tehnici de lucru cu cainii dezvoltate de Pavlov, cercetatorii britanici au impartit un esantion de porci in doua grupe. Prima grupa de ramatori a fost plasata intr-un mediu ideal de viata, unde porcii beneficiau de mancare de calitate, spatiu mai mult de cat suficient si chiar jucarii. Al doilea esalon de purcei au fost inghesuiti intr-o cocina neincapatoare si murdara.

Echipa de cercetatori a inceput sa stimuleze porcii din cele doua incinte cu ajutorul unui dispozitiv care emitea un sunet dinstinct. "Porcii care traiau in conditii perfecte dadeau dovada de optimism si curiozitate cand auzeau noul stimul, si se apropiau curajosi, asteptandu-se la recompense sub forma de mancare. In schimb, porcii ostracizati din cocina murdara, au dat cu totii dovada de pesimism, speriindu-se de sunetele noi si neavand incredere sa se apropie de sursa zgomotului. Reactia ambelor grupe de porci nu difera cu nimic de reactiile oamenilor care traiesc in conditii asemanatoare. In plus, experimentul in sine este inca o dovada asupra modalitatilor prin care sentimentele si dorinta unei vieti cat mai luxoase si imbelsugate, ne afecteaza felul in care luam decizii", declara Dr. Catherine Douglas, din cadrul echipei de la Universitatea Newcastle.
 Deci de acum daca cineva ma face proc, o sa ma gandesc de 2 ori daca e o jignire :)) .

Sursa: DailyMail

4 comentarii:

  1. :)) Chiar nu stiam asta.....tare

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat ca nu am porci ca ii luam cu mine in casa ca sa nu se mai sperie la vre`un bairam:)))

    RăspundețiȘtergere

Curaj :