16.08.2010

Posted by Flyerboy | File under : , ,
Asa-numitul i-Dosing este ultima moda printre adolescentii teribilisti. i-Dosing sunt o serie de fisiere audio care, daca sunt ascultate cu castile pe ureche, induc efecte halucinogene, precum narcoticele – cel putin asa pretind cei care le folosesc.

O serie de clipuri video tulburatoare, care arata adolescenti si tineri reactionand prost la experienta i-Dosing, a aparut recent pe YouTube. "Dozele" audio constau in sunete stereofonice despre care se spun ca s-ar sincroniza cu undele emise de creier pentru a simula o anumita stare sau o experienta. Cei care comercializeaza aceste fisiere in format mp3, denumiti si "dose dealers", le vand la preturi care variaza intre 3,95 $ pentru o experienta usoara si 199 $ pentru una de tip "premium".
Pe site-ul dedicat, i-doser.com, cele mai downlodate fisiere sunt "Gates of Hades" - care promite "cosmaruri, frica si angoase", in timp ce pentru "Hand of God" se recomanda precautia pentru ca daca o asculti este ca si cum "Duhul Sfant se pogoara din ceruri si-ti arata universul infinit".
Cei care intretin asemenea site-uri le sugereaza userilor sa asculte fisierele audio la casti performante pentru a avea efectul scontat. De asemenea, creatorii fisierele si administratorul site-ului afirma ca "dozele audio" sunt perfect sigure si legale.

Pana in prezent, din informatiile pe care le avem, nicio autoritate din lume nu a luat vreo masura privind i-Dosing-ul, cu exceptia mai multor scoli din statul american Oklahoma, care au trimis scrisori si e-mailuri parintilor in care-i avertizau pe acestia sa monitorizeze ce fac copii pe internet si sa nu-i mai lase sa asculte asa ceva, intrucat exista riscul ca adolescentii sa-si doreasca dupa i-Dosing experiente mai puternice si sa incerce droguri "adevarate"

6 comentarii:

 1. Wow...ce risipa de oameni, tehnologie, civilizatie; viitorul e din ce in ce mai sumbru...iar prostia si puterea mananca pamantul..

  RăspundețiȘtergere
 2. Asa e..din pacate nu prea cred ca facem progrese...

  RăspundețiȘtergere
 3. mmm...trist. tot mai trist!
  de ce mi se face frica cand citesc asemenea articole?

  Ps. comentariul pe care mi l-ai last la ultima postare, l-am sters din greseala...:(

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca exista asemenea muzica, cu asemenea efecte - mi se pare exrtaordinar ca se poate compune asa ceva, macar ca realizare muzicala, ca performanta. Dar ma indoiesc de asemenea efecte, poate ca e doar o reclama comerciala.

  RăspundețiȘtergere
 5. Sa adaug la ce am sp mai sus: Semnat aroganta anonima!:)))

  RăspundețiȘtergere

Curaj :