07.09.2010

Posted by Flyerboy | File under : , , ,
Padurea amazoniana continua sa dispara, si asta in ciuda masurile prompte luate de guvernul condus de presedintele Lula. Un nou raport al Institutului brazilian de Statistica arata ca 15% din padurea amazoniana a disparut, motivul principal fiind defrisarile ilegale intreprinse de fermierii brazilieni.

Paradoxul este ca, desi rapoartele prezidentiale indica scaderi semnificative ale incendiilor controlate de padure si ale defrisarilor legale, reducerea padurii amazoniene a continuat intr-un ritm alarmant. Acelasi raport mai sustine ca emisiile de dioxid de carbon rezultate in urma incendiilor de padure reprezinta circa 75% dintre emisiile de carbon ale intregii Brazilii, ceea ce situeaza Brazilia in topul 10 mondial al celor mai mari poluatori. In acelasi timp, presedintele brazilian a afrimat ca incendiile de padure au fost reduse cu 63% in perioada 2007 - 2010.

10 comentarii:

 1. ma gandesc la viitor

  cate or sa mai dispara...:(

  RăspundețiȘtergere
 2. Asta nu se numeste evolutie? Progres? Nu e dovada suprematiei omului asupra naturii? :D

  RăspundețiȘtergere
 3. @ Monica.....eu ma intreb cu teama care viitor...

  RăspundețiȘtergere
 4. @ Cora Cred ca mai degraba regres......natura trebuia lasata sa-si faca treaba ....spre surprinderea noastra, chiar stie ce face....o face de atatea milioane de ani

  RăspundețiȘtergere
 5. @ Lorelei >:d<
  @ katy Cum pot sa te ajut?

  RăspundețiȘtergere
 6. cum sterg un comment nedorit de pe blog?

  RăspundețiȘtergere
 7. Vezi...Orice conteaza Gabitza..Pana si hartiile aruncate pe jos...Pana si cutia aceea de energizant pe care te`am tot batut la cap sa o duci la cos!:))..Inteleg..avem nevoie de lemn pentru constructi,pentru incalzire si altele...ar trebui sa se planteze alti arbori in locul celor taiatzi..

  RăspundețiȘtergere

Curaj :