09.12.2010

Alexandru Curtaşu are 19 ani şi s-a născut cu defect septal ventricular, iar pentru acesta viaţa reprezintă o luptă continuă. Tânărul locuieşte în Pucioasa şi este elev în clasa a XII-a a Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgovişte. Medicii i-au descoperit această boală când avea doar două luni, iar când a împlinit vârsta de patru ani a fost supus la o intervenţie chirurgicală prin care i-a fost astupată gaura dintre ventriculii inimii cu un petic de teflon. Până la 12 ani a dus o viaţă normală, însă apoi au început să apară problemele. „Am început să simt cum inima nu mai funcționează în parametri normali, iar cu cât creșteam, cu atât oboseam mai repede. Am mers la Spitalul Fundeni şi mi-au spus că va trebui să fac iarăşi operaţie, însă după ce împlinesc 18 ani”, mărturiseşte Alexandru Curtaşu.

În luna iulie a acestui an a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, la Timişoara, credea că aceasta va fi ultima operaţie din viaţa sa, că este sănătos şi nu mai are nicio problemă, însă după numai câteva luni a dat peste noi probleme. Avea cavitatea abdominală umflată din cauza unui lichid care se acumulase în corp. „A fost un chin pentru mine, mă operasem în iunie şi după câteva luni să am iarăşi probleme, nu imi venea să cred. Mi-au zis că boala congenitală de cord cianogenă s-a agravat şi că sunt nevoit să fac o a treia operaţie”, spune tânărul.
Mai mulţi medici i-au sugerat să facă operaţia în străinătate pentru a avea mai multe şanse de reuşită. Astfel, acesta a intrat în legătură cu Hadassah University Hospital Ein Kerem din Ierusalim, de unde a primit răspuns într-un timp foarte scurt. Suma necesară acestei intervenţii chirurgicale este de 33.000 dolari. „Mă gândeam că, dacă 5000 de oameni mi-ar da câte 10 lei, s-ar strânge în jur de 15.000 de dolari, adică aproape jumătate din sumă”, afirmă, încrezător în şansele sale, Alexandru.


Cei care vor să-l ajute pe Alexandru Curtaşu, pot face donaţii în următorul cont: 
Cod IBAN: RO10RNCB0132102893020002, deschis la Banca Comercială Română. (Pucioasa)

0 ganduri au prins aripi:

Trimiteți un comentariu

Curaj :