05.12.2010

Posted by Flyerboy | File under : , , ,
 
Obiceiul venirii lui Moş Nicolae în noaptea de 5 spre 6 decembrie se ţine la noi în ţară de secole. La fel ca şi în trecut, micuţii care îşi aşteaptă darurile se tem cel mai tare de nuieluşa pe care o pot găsi în ghete, dacă nu au fost cuminţi pe parcursul anului.

Sfântul Nicolae este cunoscut ca prietenul şi protectorul comercianţilor, săracilor, marinarilor, călatorilor, fetelor nemăritate, mireselor şi, în special, al copiilor mici şi al şcolarilor.
Sfântul Nicolae s-a născut în Orientul Mijlociu , în apropierea orasului Bethlehem. Se cunoaşte cu certitudine că a trăit în secolul al IV-lea, a fost cardinal de Myra (acum aflată pe teritoriul Turciei) şi a fost recunoscut şi onorat ca sfânt începand cu secolul VI.
Nu mai puţin de 21 de miracole îi sunt atribuite, Sfântul Nicolae devenind cunoscut pentru credinţa, zelul şi dragostea pentru semeni, şi în special pentru copii. Nicolae provenea dintr-o familie înstărită, iar la moartea ambilor părinţi a moştenit întreaga avere, pe care s-a hotărât să o foloseasca în scopuri umanitare şi să-i ajute pe cât mai mulţi oameni nevoiaşi.
De-a lungul secolelor au apărut poveşti şi legende despre viaţa şi binefacerile Sfântului Nicolae. Despre Sfântul Nicolae se mai spune în popor că stă la stânga Tatălui, şi că are menirea de a păzi Soarele să nu fugă.


Asa ca...fiti cuminti sa va aduca mosul ceva ;))  

5 comentarii:

 1. TIE ITI ADUCE MOSUL CHIAR DE ACUM UN GAND CALD SI MULTE MULTE IMBRATISARI!

  RăspundețiȘtergere
 2. Mi-am permis sa arat aici povestea lui Alex, stiind ca nu o sa te superi. Cine stie, poate te vei implica mai mult in aceata ,,poveste". Mi-a fost coleg si mai are nevoie de 600 mil. vechi pentru a face o opertaie pe cord in israel Mai multe aici:http://oguradeaer.blogspot.com/2010/11/alexandru-curtasu.html, http://pentruinima.blogspot.com/2010/11/cazul-alexandru-curtasu.html.

  RăspundețiȘtergere
 3. @ buffy O sa incerc sa-l ajut pe cat pot. O sa postez si eu povestea lui daca esti de acord. Si poate reusim sa facem ceva pentru el

  RăspundețiȘtergere
 4. Sigur. M-as bucura sa scrii si tu despre el. Mersi

  RăspundețiȘtergere

Curaj :