22.04.2011

Posted by Flyerboy | File under : , , ,
In 1970, in urma eforturilor senatorului american Gaylord Nelson,  s-a ajuns la concluzia ca e cazul sa se faca ceva pentru a se atrage atentia asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului inconjurator. Aceasta in conditiile in care nimanui nu ii pasa de acest aspect si de efectele pe termen lung avute de dezvoltarea acerba asupra mediului inconjurator.

Astfel, pe 22 Aprilie 1970 a avut loc in Statele Unite una dintre primele manifestatii ecologiste de anvergura, la care au participat milioane de oameni. 39 de ani mai tarziu, adica astazi, 22 Aprilie 2009, 200 de milioane de oameni din peste 140 de tari ale lumii participa intr-un mod sau altul la ceea ce a devenit cunoscuta ca “Ziua pamantului”. Alaturi de mult mai tanara miscare asemanatoare, Ora Pamantului, aceasta este doar o incercare de a atrage atentia asupra importantei protejarii mediului inconjurator. Iar daca in 1979 acest aspect era privit cu dezinteres, ca un moft, in prezent efectele incalzirii globale se vad din ce in ce mai clar. Dar si eforturile marilor puteri, in aceassta directie, sunt din ce in ce mai accentuate.

3 comentarii:

 1. Asa e ,noi ,oamenii,nu ne dam seama ca daca nu vom face nimic pentru mediu inconjurator in ceva ani totul va fi distrus.E bine totusi ca marile puteri incerca sa-l protejeze chiar si cu o zi ca “Ziua pamantului”.

  RăspundețiȘtergere
 2. Incearca;)) Sper sa se ajunga mai bine...nu doar sa se incerce..:|

  RăspundețiȘtergere
 3. @ Azucena Macar atat sa faca si marile puteri
  @ Gagautza Adevarat :|

  RăspundețiȘtergere

Curaj :