05.10.2011

Posted by Flyerboy | File under : , , ,
Nu stiu cati dintre voi sunt microbisti. Nu asta e ideea. Ideea e ca azi se implinesc 11 ani de cand Catalin Haldan, jucator si capitan al lui Dinamo s-a prabusit pe teren, intr-un meci amical, in urma unui stop cardiac, la numai 24 de ani.

Minutul 74 al partidei amicale Santierul Naval Oltenita -Dinamo.Scorul este 5-0 in favoarea oaspetilor, care, recupereaza o minge si se lanseaza in atac. Catalin Haldan pleaca de pe linia careului propriu de 16 metri catre centrul terenului, dar nu apuca sa faca decat cativa pasi. Cade in genunchi, pune mana pe fata, "care incepuse sa i se invineteasca" dupa cum spune Vali Nastase, apoi se prabuseste pe gazon." (fancludinamo)


Astea au fost ultimele clipe ale lui Catalin Haldan, care in ciuda eforturilor disperate ale medicilor, si-a dat viata pe teren!

”Doamne, ce păcat, un băiat așa cuminte..." murmura o bătrânica privind la tabloul fostului "unicului capitan". Cătălin a fost înmormântat în cimitirul satului situat in "Valea Plângerii" (Brănești), cum o numesc localnicii. Acum 30 de ani, în acel loc,era un teren de fotbal. în acel loc se va odihni Cătălin Hâldan, jucătorul care a trăit pe un teren de fotbal, a murit pe un teren de fotbal și se va odihni pe veci pe un fost teren de fotbal.
Te vom iubi mereu!
Multumim Cătăline pentru tot ce ai făcut pentru DINAMO și pentru noi, suporterii ei... Nu te vom uita NICIODATĂ! Poate să treacă un an, zece ani, un secol sau un mileniu... ”(fancludinamo)


Odihneste-te in pace Capitane!

9 comentarii:

 1. eu nu am nici o legatura cu fotbalul:D

  RăspundețiȘtergere
 2. Am vazut partea aceea din meci si practic incep sa tremur..

  RăspundețiȘtergere
 3. Am mai văzut un articol despre asta pe un alt blog...Sincer, nu auzisem până acum de nenea ăsta. Oricum, RIP. :(

  RăspundețiȘtergere
 4. Si o melodie superba pentru el http://www.youtube.com/watch?v=AOObM-iEdp8

  RăspundețiȘtergere

Curaj :