11.02.2012

Posted by Flyerboy | File under : , , ,
Ziua 1 - Filmul preferat
Ziua 2 - Cartea preferată
Ziua 3 - Muzicianul preferat
Ziua 4 - Actorul preferat
Ziua 5 - Oraşul preferat 
Ziua 6 - Băutura preferată
Ziua 7 - Filmul de animaţie preferat.

Ei binee...iar am ajuns intr-o dilema enorma. Sunt atatia actori geniali. Si imi plac toti !!! Will Smith. Jim Carrey. Danny de Vito. etc etc. Dar dintre toti unul mi-a atras atentia. S-a facut remarcat in ceea ce a fost in opinia mea, un film genial :  "Tacerea mieilor " . Da..e vorba despre Anthony Hopkins. 

Nume real: Philip Anthony Hopkins · 
Locul naşterii: Margam, Port Talbot, Ţara Galilor, Marea Britanie · 
Data naşterii31.12.1937 (74 ani) 

Anthony Hopkins s-a nascut si a copilarit in Wales. Tanarul Anthony isi petrecea majoritatea timpului singur, desenand sau cantand la pian. Nu era atras de scoala, notele lui nu erau dintre cele mai grozave, iar cu colegii nu se intelegea prea bine. La varsta de 17 ani a inceput cursurile colegiului de musica si drama Cardiff. Dupa aceasta a urmat 2 ani in armata.
In 1960, Hopkins s-a inscris la scoala "Royal Academy of Dramatic Arts"  pe care a absolvit-o trei ani mai tarziu. In perioada ce-a urmat Hopkins a jucat in mai multe piese de teatru. A intalnit-o pe femeia cu care se va si casatori, Petronella Barker. Impreuna au o fiica, pe nume Abigail. Dupa despartirea de aceasta, se casatoreste cu Jennifer Lynton. Hopkins a devenit foarte recunoscut pe scenele teatrelor din Marea Britanie, in roluri precum Claudius in "Hamlet", sau in "Lion In Winter". Desi la inceput juca numai in piese de teatru, cu timpul isi schimba perspectiva, se desparte de a doua sotie si se muta in America. Debutul sau pe Broadway il semneaza in 1974 in "Equus". A jucat alaturi de Mel Gibson in "Mutiny".
Are parte de roluri care nu ii ridica nivelul carierei foarte tare, precum: "The Elephant Man", "The Good Father". Urmeaza totusi sa primeasca un Oscar bine meritat pentru rolul lui Hannibal din "The Silence Of The Lamps".
Schimba genul filmelor in care joaca o data cu aparitia in "Remains Of The Day", "Howard’s Day", sau "Nixon". Urmeaza filme precum: "Shadowlands", "The Mask of Zorro", "Hannibal", "Red Dragon". Cu acesta din urma obtine un succes mai mare decat cu "Hannibal" atat din partea criticilor, cat si financiar.

Sursa : cinemagia.ro 


Voi ce actori preferati aveti ? 10 comentarii:

 1. Boc cel mai tare actor =))in parlament avem cei mai frumos actori =))...sau cum e aia Regia sergiu nicolaescu,sunet sergiu nicolaescu,video sergiu nicolaescu,regizor sergiu nicolaescu, rol principal sergiu nicolaescu :|

  RăspundețiȘtergere
 2. Şi mie îmi place mult actorul, dar preferatul meu va rămâne întotdeauna Nicolas Cage.

  RăspundețiȘtergere
 3. Actorul preferat... hm... actorii preferati mai bine zis. Nicolas Cage, Ian Somerhalder, Daniel Radcliff, si oh! Imi mai place cum arata Tom Cruise in "Interviu cu un vampir" :d

  RăspundețiȘtergere
 4. "The Silence Of The Lamps"=unul dintre filmele mele preferate ,Hannibal=cel mai smecher personaj dintr-un film :D,Anthony Hopkins=absolut genial! :D

  RăspundețiȘtergere
 5. Colin Farrell in special in filmul The Recruit

  RăspundețiȘtergere

Curaj :