05.01.2013

Posted by Flyerboy | File under : , , , , ,
Văd în jurul meu schimbări.
 Schimbări de atitudini. Schimbări de comportament. Ale oamenilor apropiaţi sau nu. Cunoscuţilor în general. Că mulţi alţii, unii se deşteaptă, alţii...nu prea.
Despre cei care se deşteaptă ce rămâne de zis? Nimic. Rămâne doar să-i aplauzi. Merită din plin.
Ce facem cu cei care nu se deşteaptă ? Cei care se afunda în prostie, inconştienta sau mai ştiu eu ce.
Dacă îţi sunt prieteni ce faci ? Ce-aţi face ? Rămâne să-mi răspundeţi.

Vă zic ce aş face eu.
Luăm un caz ipotetic în care un prieten să zicem că, nu mai e aşa cum îl ştiaţi nu cu mult timp în urmă. Deviază de pe un drum pe care păreau că porniseră bine .
Păi sincer? Eu aş face tot posibilul să-i deschid ochii, chiar dacă asta ar însemna să se supere pe mine pentru o perioadă, chiar dacă asta ar însemna să mă dea la scârbe.
Asta e frate. Sunt puternic. Trec peste. Nu peste el. Peste moment. Dacă el îşi dă seama că a greşit şi are un pic de demnitate recunoaşte. Şi toate-s bune din partea mea. Mi-am atins scopul.

Dar ce faci dacă nu realizează că vrei să-l ajuţi? Că-i vrei binele ?  Dacă interpretează total greşit şi chiar îţi dă jet ?
Păi şi pentru asta e o explicaţie. O soluţie cam greu de găsit. Explicaţia e o constatare care spune că oamenii îşi pierd un prieten o dată la câţiva ani. Unii prieteni rămân pe viaţă, asta e clar. Dar unii sunt convins că or să mai dispară.
Şi da, poate o să doară că l-ai pierdut. Dar asta e. Viaţa nu e numai lapte şi miere, mai dai şi de căcat.

Şi mai e o chestie. Acţiunile care l-au făcut să devieze de pe drumul cel bun e clar că-s voluntare. Că nu i-a pus nimeni sabia la cur. Deci e o chestie de alegere. Şi-aici cred că poţi interveni.
Şi dacă tot nu vrea cred că singura explicaţie e că l-ai citit greşit de la început. Pentru că rămân la părerea mea berbecească( şi fac ceva pe ele de zodii, dacă-s Peşti nu pot fi încăpăţânat ) cum că oamenii nu se schimbă . Nu în esenţă. Schimbări de atitudini şi de comportament da, se numeşte maturizare. Aşa-mi place s-o numesc.
Aştept să mă contraziceţi. Aştept părerile voastre sincere.
Dacă greşesc daţi-mi peste taste.

Cam atât pentru azi.  Ne-auzim curând.

Salutări. 4 comentarii:

 1. Cum spui si tu , prietenii nu pleaca de langa tine. Ai perfecta dreptate , dar in ziua de azi nu prea mai exista prietenie , totul e cam pe interes. Putine sunt cazurile in care sa poti sa spui: Uite asta mi-e prieten! Dar asta e , asta e viata pe care o ducem azi. Numai bine!:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Man, eu pot spune ca-s un caz fericit. Am cativa oameni in jurul meu pe care-i numesc prieteni.
   Salutari. :)

   Ștergere
 2. Si eu tot Pesti sunt :)
  Imi place stilul tau direct de a spune lucrurilor pe nume.

  RăspundețiȘtergere

Curaj :